Kahden hoidon fuusio


Kuulin ensimmäistä kertaa Kundaliinitanssista ystävältäni ja opettajaltani Karinna Hantulalta. Muistan, kuinka vaikea minun oli ymmärtää mistä oli kyse, vaikka olinkin ollut jo suhteellisen kauan erilaisten energiahoitojen ja henkisyyden parissa. Ymmärsin tanssipuolen sekä energioiden vapautuksen ja parantamisen, mutten voinut mitenkään ymmärtää miten nämä kaksi nivottuna yhteen toimisivat jotenkin erilailla tai voimakkaammin kuin yksinään. Sitten kokeilin ja yllätyin tosissani siitä, kuinka voimakas tanssi on kehon ja mielen vapauttajana. Koitan sen selittää nyt teille niin, että ehkä joku teistäkin uskaltaisi kokeilla 😊

Kundaliinitanssissa opettaja luo energian sekä pyytää välillä ryhmäläisiä mukaan erilaisiin hengityksiin ja energianluonteihin liikkeen avulla. Hyvä esimerkki tästä on alkulämmittely, jossa nostetaan energiaa maasta (kundaliini energia), tuodaan se alimpaan chakraan ja sitä kautta ylös aina viimeiseen chakraan asti. Tanssi ei silti ole koreografioitua ja muutamaa liikerataa lukuunottamatta saat liikkua juuri niin kuin itsestäsi parhaalta tuntuu.

 Sen jälkeen alkaa itse energiakeskusten työstäminen yksi kerrallaan. Opettaja opastaa jokaisessa vaiheessa mitä ne pitävät sisällään ja mitä energioita kulloinkin käydään läpi. Tietynlaista rytmiä kuunnellessa ja oman tunteen mukaan liikkuessa alkaa tukkeutuneet energiat kehostasi vapautumaan. Älä siis ylläty, jos mieleesi tulee käsittelemättömiä asioita elämäsi varrelta tai tunteita joita et edes muista tunteneesi, ne kaikki kuuluvat nimenomaan tanssin vaikutuksiin. Luota vain siihen, että jos liikut kehosi tuntemusten mukaan ovat ne mitä tahansa (esimerkiksi kuvittelemalla katkovasi vanhoja siteitä miekalla, raivoamalla ääneen tai keinuttelemalla itseäsi hipihiljaa), niin pystyt päästämään irti kaikesta niistä tarpeettomista vanhoista energioista joita kehosi ja mielesi ei enää tarvitse. Näin saat itsessäsi tilaa uusille ajatuksille ja tuntemuksille. Tanssin itse esimerkiksi usein silmät kiinni, jotta saan luotua tarvittavan henkisen tilan itselleni ja jotten vahingossakaan keskity siihen missä muut ovat tai miltä omat liikkeeni näyttävät, vaan ainoastaan siihen miltä ne tuntuvat. Samalla saan paremmin sukellettua omaan sisäiseen maailmaani. Tanssia lopeteltaessa palaudutaan hitaasti takaisin maan päälle ja annettaan keholle ja mielelle aikaa sulatella kokemansa, poistaa kehosta ne viimeisetkin asiat jotka nousivat pintaan poistettavaksi sekä vastaanottaa kevyttä positiivista energiaa vanhojen tilalle. Jos haluaa, voi pintaan nousseista tuntemuksista, mielikuvista, muistoista ja ajatuksista jäädä myös juttelemaan muiden osallistuneiden kanssa. Haluan kuitenkin korostaa, että sinulla on täysi valta itseesi eikä kukaan ei kyseenalaista rajojasi kundaliinitanssissa. Ei vaikka et sanoisi kenellekään mitään, jättäisit tanssin kesken tai vain seisoisit koko tunnin paikallasi: tanssi on oman itsesi parantamisen aikaa. Sitä tämä tanssi myös mielestäni valtavasti opettaa: omien rajojesi tuntemista, hallitsemista ja asettamista, oppi joka on edelleen itseltäni kesken ja veikkaan etten ole ainoa.

Ensimmäinen kertani Kundaliinitanssissa oli, kun olin juuri eronnut. Tuntui äärettömän vapauttavalta saada kehon liikkeen avulla purettua asioita, lähinnä aggressioita ja vanhoja vihoja, ilman että niistä tarvitsi kenellekään sanoin kertoa. Sain mieleeni myös semmoisia asioita lapsuudestani (jotka olivat iso osa myös parisuhteeni ongelmia) joita en aktiivisessa muistissani edes muistanut ja pystyin päästämään niistä kehon liikkeen avulla lopullisesti irti.

Nykyään, kun kehoni ja mieleni ovat eheämpiä kuin koskaan aikaisemmin olen saanut uuden ulottuvuuden Kundaliiniin. Olen nimittäin sen avulla löytänyt naiseuttani takaisin sekä saanut äärettömän tärkeitä kokemuksia muiden naisten hyväksynnästä. Pidän nykyään mekkoja enkä peitä omaa feminiinisyyttäni muiden naisten läsnä ollessa, sillä olen oppinut hyväksymään itseni sekä sen etten ole vastuussa muiden mielipiteistä tai teoista. Olen löytänyt tanssin myötä palan ikivanhaa sisarkuntaa jossa naiset voimaannuttavat sekä tukevat toinen toisiaan vilpittömästi muodostasi tai elämänpolustasi piittaamatta. Lahja jonka soisin jokaikisen sukupuolesta riippumatta kokevan.


Ydin Kundaliinitanssiin mielestäni siis on nimenomaan se mitä en alussa ymmärtänyt: Kun yhdistää energiatyöskentelyn tuoman tukoksia vapauttavan voiman ja liikkeen jonka avulla pystyt heti työstämään tietoisuuteen tulleet ajatukset, on oman itsesi eheytyminen juuri niin nopeaa kuin sinulle itsellesi tuntuu hyvältä. Kuinka huikea mahdollisuus!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rosen-terapia

Erilaisten hoitojen suosituksia

Miten holistiset hoidot toimivat