Miten holistiset hoidot toimivat

Elimistön energiat voivat mennä tukkoon monestakin eri syystä kuten huonolaatuisesta ruoasta, virheasennoista, sydänsuruista tai vaikka tapaturmasta. Kaikille tuttu stressi on kuitenkin varmaan yksi isoimmista syistä kehon sairastumiseen joten tässä esimerkki yhdenlaisesta taudinkulusta:

Töissä on ollut kiirettä jo pidempään ja oma arkikin pitäisi jaksaa hoitaa. Kehosi pyytää sinua jo hiljentämään ja lepäämään mutta koska et suostu kuuntelemaan kehosi hienovaraisia vihjeitä alkaa elimistösi vaatimaan sitä kovempaa. Ensin voit alkaa nukkua huonosti, sitten alat olemaan jatkuvasti ärtynyt etkä pysty keskittymään, tämän jälkeen syöt entistä huonommin joka stressin kanssa yhdistettynä saa aikaan jatkuvan närästyksen tai ripulin. Riittävätkö oireet jo? Hyvä, haet vihdoin apua. 😊 Koska kaikki holistiset hoitomuodot keskittyvät hoitamaan ja vahvistamaan sinua itseäsi eikä sairautta, saat todennäköisimmin hoitoa energioiden tasaamiseksi koko kehossasi etkä suoraa hoitoa närästykseen. Toki sitäkin voit pyytää, mutta koska se ei vie pois närästyksen syytä, ei apu ole kovinkaan pitkäkestoinen. Ja vaikka stressistä palautuminen on täysin mahdollista ilmankin hoitoja, on se huomattavasti nopeampaa ja tehokkaampaa jos kaikki tukokset kehostasi on ensin saatu aukaistua.
Hoidon jälkeen tulee paranemiskriisi. Tämä tarkoittaa sitä, että hetkeksi, usein päiväksi kahdeksi, kaikki oireesi saattavat pahentua. Näin elimistösi pakottaa sinut vihdoin lepäämään ja rauhoittumaan jotta sillä on mahdollisuus korjata oireiden perimäinen syy, tässä tapauksessa stressihormoonit. 

Täytyy kuitenkin muistaa että mikään holistinen (tai lääketieteellinenkään) hoitomuoto ei saa kehoasi toimimaan optimaalisesti ellet sinä itse ota vastuuta tulevasta ja itsesi jatkohoidosta! Eli hoidon jälkeen sinun on tarkoitus alkaa syömään paremmin, antamaan itsellesi aikaa nukkua ja hoitaa mieltäsi stressin vastapainoksi, näin saat ylläpidettyä hoidossa palautunutta kehon tasapainoa.

Holistiset hoidot ikään kuin palauttavat kehosi alkuasetuksiin jonka jälkeen sinä teet taas valintasi jotka joko ylläpitävät tätä tilaa tai saavat sen taas raiteiltaan.

Tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Toki jokainen keho ja mieli ja hoitomuoto on erilainen joten yhtä takuuvarmaa hoitomuotoa tai käyntikertamäärää ei ole olemassa. Itse käyn hoidossa heti ensimmäisten nukkumattomien öiden tai pääkipujen jälkeen. Silloin riittää että käyn hoidossa kerran ja pääsen taas sen verran tasapainoon että suklaa ei enää maistu ainoana ruokana ja illalla saan taas unta.

Listaan vielä muutaman käsitteen selityksineen:

1)     Paranemiskriisi: Ihan niin kuin normaalissa flunssassakin elimistö pistää niin paljon tehoja flunssan selättämiseen että ennen parantumistasi olet usein kipeimmilläsi. Saat 39`C kuumeen kunnes seuraavana päivänä nuhasi ja kurkkukipusi ovat poissa ja pääset vihdoin ylös sängystä. Tämä on täysin normaalia eikä tarkoita sitä että hoito olisi epäonnistunut :)

2)     Oireet: Niin kuin mainitsin, keho harvoin alkaa heti epätasapainon koittaessa karjumaan apua. Tämä tarkoittaa sitä että jos emme ole uudelleen opetelleet kuuntelemaan kehoamme (lapsethan osaavat tämän automaattisesti), jätämme huomiotta varoittavat pienemmät oireet. Ja mitä kauemmin jätämme kehomme huomiotta sitä näyttävämmin sen pitää meille kertoa jonkin olevan vialla. Ihottumat, hengenahdistukset, paniikkihäiriöt, jatkuva ärtyneisyys, niveltulehdukset, stressimaha, toistuvat migreenit, siinä muutama elimistön keino kertoa että apua kaivataan jo akuutisti .

3)      Aika: Mitä kauemmin oireesi ovat pysyneet, sitä kauemmin kehon tasapainoon hoitaminen kestää. Emme voi olettaa että vuosia kestäneet migreenit korjaantuvat yhdestä hoitosessiosta vaikka suuren helpotuksen varmasti siitä kerrastakin saa 😊

4)     Pitääkö kaikkea hoitaa?: Melestäni kyllä, ja ei. Esimerkiksi tämä uupumukseni. Ennen akuuttia uupumusta akneni palasi, atooppinen ihoni oireili ja silmäni ympärille tuli suhteellisen pahan näköinen ihottuma. Hoitamalla uupumistani ja sydäntäni, akneni sekä atooppinen ihottumani paranivat. Silmäni ympärillä oleva ihottuma kuitenkin jatkuu edelleen, mutta koska se ei kutia ja saan sen pidettyä kookosöljyllä kurissa, en koe että minun pitäisi mennä juuri silmän ihottumani takia hoitoon. Se korjaantuu varmasti itsestään kunhan saan kehoni takaisin optimitilaan.



Eli malta mielesi äläkä hätäänny. Luota siihen että kehomme on äärettömän hyvin suunniteltu hoitamaan itse itseään kunhan sille antaa mahdollisuuden. Jos et koe akupunktion olevan sinun juttusi, kokeile chraniosakraali terapiaa, homeopatiaa, osteopatiaa, energiahoitoa, vyöhyketerapiaa tai jotain muuta joka mielestäsi tuntuu hyvältä. Muista vain kuunnella itseäsi, sinä kyllä tunnistat mikä vaihtoehto on paras juuri sinulle ja nauti lopputuloksesta. Olet sen ansainnut!

P.S. Niin kuin missä vain ammattikunnassa, ihmiset jotka vähiten tietävät luulevat tietävänsä eniten joten kuuntele puskaradiota tai kysy minulta suosituksia. Useimmiten parhaimmat hoitajat eivät itsestään maailmalla huutele.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rosen-terapia

Erilaisten hoitojen suosituksia